Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Jokituvan talli

Jokituvan talli sijaitsee n. 30 km Sotkamosta ja n. 37 km Vuokatista Kuhmoon päin Tipasojan kylässä - Lontassa. Jokituvan talli on entinen ´Jokela´ niminen tila, joka sijaitsee aivan kalastuskosken ´Lontanjoen´ tuntumassa. 

Tilaan kuuluu v.-53 valmistuneen asuinrakennuksen lisäksi talli (entinen parsinavetta), lato/pihattorakennus, sekä autotalli/halli. Tilan pinta-ala on vajaa 2 ha. Jokituvan talli on remontoitu n. 25 paikkaiseen parsinavettaan ja hevoskarninat siihen valmistui marraskuussa 2013. Tallissa on karsinapaikat neljälle hevoselle. Kolme karsinaa ovat kooltaan n 10m2 ja yksi n. 12 m2, joka toimii myös varsomiskarsinana. Lisäksi tallissa pesupaikkavaraus, n. 12 m2 lämpöeristetty satulahuone ja huussi.

Tallirakennuksen takaa löytyy n. 17x35m hiekkapohjainen ratsastuskenttä. Ulkotarhoja on kolme, joista vapaa kulku tilaviin pihattokarsinoihin. Varinaisia laidunmahdollisuuksia ei ole, vaan hevosten paremmat laitumet ovat Nimisenkankaalla, n. 10 km päässä Jokituvan tallilta. Hevoset viettävät kesässä n. 2-6 viikkoa laitumella; jos hevosilta kysyttäisiin, ne olisivat laitumella kesäkuusta syyskuulle :)

Jokituvan talli keskittyy mukavaan, kiireettömään ja monipuoliseen harrastamiseen hevosten parissa.  Hevoset toimivat niin ratsastuksessa, kuin kärry- ja rekiajelussa. Myös koulukiemurat ja pienet esteet sujuu - unohtamatta tuntien mittaisia maastovaelluksia hiekkapoluilla ja kangasmetsissä.

Hevosharrastelun ohessa kiinnostusta on myös pienimuotoiseen hevoskasvatukseen. Jokituvan ensimmäinen oma varsa syntyi 19.4.2018, yhdistelmästä ori Ahon Odotus ja tamma T.M. Alina. Varsa on ryhdikäs oripoika, leveällä piirrolla. Varsan nimeksi tuli Jokituvan Jalo.

Oriin Ahon Odotus voi tutustua lisää ´Oton´omilla sivuilla: http://ahonodotus.suntuubi.com/

 

Sivulatauksia: 6880

©2019 Jokituvan talli - kotisivut - suntuubi.com