Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123

RSS

 Keskikesää kohti Jokituvalla
15.06.2017 13:27 | Katja

Kesä on tullut Jokituvallekin - itseasiassa kesä alkoi 4.6., eli olemme saaneet nauttia kesäolosuhteista nyt runsaan viikon. Edellisellä viikolla täällä satoi vielä lunta, ja lämmintä taisi korkeimmillaan olla +4 astetta. Onneksi kesä tuli ja siitä ollaan kyllä nautittukin :)

Herra Otolla on käynyt flaksi tänä keväänä jo kaksi kertaa, ensin oman tammamme Alinan kanssa, ja sitten vierailevan tamman Ellan kanssa, joka viettikin tallillamme n. 3 viikon jakson. Nyt pidetään peukalot pystyssä että ensikesänä olisi iloisia varsomisuutisia!

Hepat ovat olleet laidunpaloillaan makustelemassa vihreää nyt viikon ajan, hyvin ruoho maistuu pitkän talven jälkeen. Muutaman viikon sisällä kaksi hevosista lähteekin laitumille n. 10 km päähän, ja vaihtelen tilanteen mukaan kuka jää Jokituvalle ja ketkä kaksi ovat laitumella. En raski kaikkia kolmea viedä kotoa pois - sillä aamut ja illat olisivat kovin pitkävetisiä ilman hevosystävän vaatimia velvollisuuksia ;)

Toivotan hyvää kesää kaikille ja vinkkinä, että Otto astuu mielellään tammoja myös tänäkin kesänä ;)


 - Katja | Kommentoi Talvi on täällä taas (?)!
02.11.2016 18:00 | KR

Kesä on jälleen ohi ja syksykin jo loppupuolellaan, lumi on jo maassa, pakkasta muutama aste. Vielä toivon, että pakkasta tulisi vähän lisää - samoin lunta. En pidä märästä enkä pimeästä.

Kesään mahtui jälleen iloja ja suruja. Iloisia uutisia saimme Paltamoon, jonne syntyi Ahon Odotukselle kaksi kaunista varstaa, tamma ja orivarsat! Lisäksi kesällä kävi Lemmen Tuli astutuksilla - ja viimeisimpien uutisten mukaan tamma olisi tuhdisti tiine <3 toivotaan että ilouutinen toteutuu kesällä -17! Harmikseni jouduin lupumaan 3 vuoden jälkeen tammastani Tannilan Potkusta, joka ei tullut tiineeksi kahtena eri kesänä vaikka yritimme. Sen vuoksi tiemme erosivat aiemmin kuin olisin toivonut - ilman jälkikasvua Oton kanssa. Onneksi tammani löysi uuden mukavan ja harrastavan kodin Siilinjärveltä. Onnea ´Mammulille´uuteen kotiin - voi hyvin mussukkani.

Hevosten kanssa eläminen on kyllä toisena päivä ilonpisaroita täynnä, joskus taas huolenkyyneliä. Mutta siitä se rikkaus tähän harrastukseen tulee - yksikään päivä ei ole samanlainen :) Ja on ihanaa jakaa arki näiden ihanien, ymmärtävien, viisaitten ystävien kanssa! Eipä pieni harrastelija voi muuta toivoa - hevosille terveyttä ja itselle viisautta ymmärtää näitä ihania kumppaneita!

Kaikkea hyvää muidenkin harrstelijoiden alkavaan talveen!

Reen jalaksia jo kiillotellen - Katja


 - KR | Kommentoi Tammikuu -16 (tammakuumetta...)
27.01.2016 14:12

Talven selkä on taittunut, ja on aika suunnata uuteen kevääseen :) Kova tammakuume on ilmestynyt jostain, eikä tunnu hellittävän ilman toimenpiteitä. Kiikarissa olisi ylläpitotamma, mutta katosotaan nyt päästäänkö sopimukseen. Toiveet on kovat. Oma tamma ei nimittäin ole kahdesta kesästä / yrityksestä huolimatta tullut kantavaksi - harmittaa. Ensikesälle olisi siis suunnitelmissa sekä yrittää omaa tammaa kantavaksi, sekä myös mahdollisesti tätä uutta tulokasta. Toiveena tammavarsa, joka jäisi itselle. Haluan jättää omasta oristani Otosta - itselle jälkeläisen, oria ei välttämättä, mutta tamma olisi kiva. Sen voisi sitten taas jokus tulevaisuudessa 10 v päästä astuttaa, ja sama verenperintö saisi jatkua näillä tallinurkilla sitten minun eläkeikääni saakka <3

Muutama astutustiedustelu/kysely on tullutkin ja mieluusti kyllä Oton kanssa tarjoamme palveluksiamme myös ensikesänä kaikille halukkaille. Oton kotisivuilta löytyy lisää informaatiota http://www.ahonodotus.suntuubi.com/

Jännitämme Oton kanssa, kuinka viimekesän kaksi tammaa jakselee ja onkohan varsakuulumisia tulossa...! Varsomiset mennenee kesäkuun lopulle / heinäkuulle, sillä tammat astutettiin vasta elokuussa. Pidetään peukkuja että iloisia uutisia on tulossa sieltä tuplaten :)

Aurinkoista alkavaa kevättä! :)


Kommentoi Kesä 2015
11.08.2015 15:44

Kesä 2015 alkaa kohtapuolin olla paketissa, tosin heinätyöt vieläkin osin kesken, sateisen kesän johdosta! Tälle illalle ainakin jonkinlaisia heinätöitä tiedossa, huomiseksi luvattu jälleen vettä.

Tallille saapui n. 1,5 viikkoa sitten kaksi tammaa astutuksille. Toinen tamma saatiin astutettua (peukalot pystyyn että tärppää), ja toisen tamman kiimaa vielä odotellaan. Kesä onkin ollut haastava kiimojen seurannalle.

Atte on ollut laitumella 2 viikkoa, Otto ja tamma ennättivät olla 2 viikkoa laitumella ennen Oton kutsuntoja kesäduuniin :) Luulen että Otto tekee semmoista kesätyötä, josta ei hänen tarvitse valittaa ;)

Tästä on mukava kääntyä syssyn puolelle, mukava hevoskesä alkaa olla pian takana jälleen :)

Terkkusin Katja


Kommentoi Tamma kotiin :)
20.05.2014 14:35

Onkin aikaa kun viimeksi kirjoittanut. Talvi meni tosiaan nopeasti ja nyt on jo ihan kesäkelit, auton mittari näytti eilen illalla 28 astetta lämmintä - kyllä kelpaa.

Tamma tosiaan muutti meille viikonloppuna ja ovat nyt Oton kanssa päässeet tutustumaan ihan rauhassa toisiinsa. Vierekkäisissä karsinoissa ovat ja vierekkäiset tarhat myös. Yllättävän hyvin Otto on suhtautunut tamman läsnäoloon, ilman isompia showailuja ;) Ruunamme Atte meni sitten vastaavasti viettämään alkukesän nyt laidunmaille. Saa olla siellä niin kauan, kun ollaan tammukka astutettu ja saatu hiekkaa ajettua tarhojen pohjalle. Ei auta aitoja vielä sen koommin tehdä, ennen kuin on hiekat ajettu. Joten nyt näillä mennään. 

Kova varsakuumekin jo on, mutta tosin vähän epäillen tässä olen, saadaanko tammaa edes kantavaksi. Se ei koskaan ole varsonut, joten pelkkää kysymysmerkkiä, onko kiimatkaan normaalit. Mutta aika näyttää. Tammahan ei tosiaan ole vielä ollut kuin 4 päivää meillä kotona.

Aurinkoisin alkukesäterveisin


Kommentoi


©2019 Blogi | Jokituvan talli - kotisivut - suntuubi.com