Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Jokituvan asukkaat

Hevoset:

Ahon Odotus - ori

Ahon Odotus on v. 1999 syntynyt hopeanruunikko suomenpienhevosori. Ahon Odotus on 2. palkinnolla ratsusuunnalle kantakirjattu jalostusori. Ahon Odotus tuttavallisemmin ´Otto´ on jo 20 kauniin jälkeläisen isä. Oton esikoisvarsa Ahon Ajatus (Atte) asuu samalla tallilla. Otto on koulutettu he B tasolle (kisattu), mutta myös hyppääminen sujuu, samoin kuin kärry- ja rekiretketkin. Otto on parhaimmillaan kouluratsastuksessa, sillä Otto on kevyt, herkkä, taipuisa ja kuuliainen ratsastettava, todella miellyttävä ja mukava ratsu. Myös maastossa toimii hyvin vaikkakin reippaasti, rekiajellessa todella tasainen menijä! Toivoisin kaikille Oton jälkeläiselle tulevan samaa hyvää ratsastustuntumaa  ja herkkyyttä :)

Ahon Ajatus - ruuna

Ahon Ajatus (Atte), on v. 2006 syntynyt ruunikko suomenhevosruuna. Atte on perusratsukoulutettu, ei kilpailtu, mutta tasoltaan n he B. Pääasiassa Attea on ratsastettu maastoillen, jolloin hevosen tasapaino ja varmuus on kehittynyt hyväksi. Atte ei vähistä hätkähtele ja on maastossa mitä mukavin kumppani, kaikkein tasaisin ja vakain! Myös tasaisella ratsastatteessa / kentällä hevosen pyöreys ja keveys on hiljalleen löytymässä:) Atte on todellinen ihmisystävä ja sydänten särkijä, oikea symppis! Atte on myös lapsukaisten luottoratsu, vakaan, hitaan ja lempeän olemuksensa vuoksi! Tämä herra on kyllä vienyt monen pikkuratsastajan sydämen!

Jokituvan Jalo - ori

Tuttavallisemmin Jalo, Jallu tai Jallero (synt. v. 2018) on orin Ahon Odotuksen jälkeläinen, kolmas oma varsani / kasvattini. Nimen´ Jokituvan Jalo´ Jalo sai tallin nimestä, mikä on Jokitupa ja Jalo kuvastaa varsan olemusta, joka toivottavimmin muuttuisi hienoksi ja jaloksi hevoseksi nyt untuvikko varsavaiheen jälkeen :) Jalo on nyt reilun vuosikkaan ikäisenä TALLIN SUURIN HEVONEN :) Ehkä Jalo on ruma ankanpoikanen, josta tuleekin hurmaavin komistus ;) Jalo opettelee ison hevosen elämään yhdessä velipuolensa Aten  kanssa ja isänsä Oton kanssa.  Toivon Jalolle hyvää elämää kanssamme!

Ihminen hevosten takana:

Jokituvan tilaa asuttaa hevosten omistaja Katja Ronkainen puolisonsa Petrin kanssa. Muutto Jokituvalle oli heinäkuussa 2012, jolloin taloon ei tullut vettä eikä sähköjä, remontti oli keskeneräinen. Nyt vesi kulkee ja sähkötkin, mutta remontti talossa edelleen jatkuu ja jatkuu... Hiljaa hyvä tulee ja keskeneräisyyteenkin tottuu, kunhan arki sujuu! :)

Katja / minä olen harrastanut hevosia ja ratsastusta 11 vuotiaasta lähtien (eli 25 vuotta), joten kokemusta on karttunut ensimmäisestä omasta ponista saakka runsain mitoin näihin päiviin asti, ja kokoajan opitaan tietenkin lisää! Varsinaisesti ratsastuskoulupohjaa minulla ei ole, vaan olen omaksunut milloin mitäkin tyyliä ja tapaa toimia hevosten kanssa. Tärkeintä on rentous ja luottamus ihmisen ja hevosen välillä. Olen kiinnostunut hevosen käsittelystä luonnollisin hevosmiestaidoin ja tykkäisin oppiakin kokoajan lisää!

Siru -koira

Siru paimenkoirani, on 9-vuotias musta ja vauhdikas, karvainen ja iloinen ystävä, jolla on niin metsästys- kuin paimenviettiä verissään! Siru saattaa yllättää vauhdikkaalla olemuksellaan ja isolla äänellään, mutta todellisuudessa hän on hellyydenkipeä ja herkkä tyttökoira, joka haluaa olla aina mukana menossa, varsinkin jos kyse on ratsastuslenkille lähdöstä! Siru vahtii taloa aina kun tarpeelliseksi katsoo :) Sirun voi yllättää tallilta hevosten leipäpusseilta tai kyttäämässä kissan ruokakuppeja - ikuinen herkkusuu ja pohjaton ruokahalu. Siru tuli meille 2011 tammikuussa, Lieksasta.

Kissat Muru ja Mauno

Muru, nimensä mukaan todella pieni ja olematon kissatyttö! Muru muutti Jokituvalle syyskuussa 2012 ja rooliltaan tallikissa. Loikoilee joko terassin tuoleilla tai tallin ylisillä. Venyttelee, syö ja menee takaisin maate... Murulla on pieni ruokahalu, mutta onneksi tykkää jahdata myös hiiriä, myyriä. Näillä nurkilla kissa on kyllä enemmäin kuin tarpeen! Muru on kova kiipeilemään.

Mauno - leikattu uroskissa muutti Jokituvalle syyskuussa 2015. Mauno on musta, keltaisine lanttisilmineen. Vain pieni valkoinen tupsukka kasvaa rintapielissä. Oikea noidan kissa! :) Mauno tuli n. 1,5 vuotiaana meille kissanystävät - yhdistyksen kautta, joka etsii kissoille uusia koteja. Mauno on erittäin ihmisrakas ja huomionhakuinen kissa, utelias ja rohkea! Mauno tykkää lenkkeillä ja osallistuu aktiivisesti myös niin aamu- kuin iltatallien tekemiseen yhdessä minun ja Siru - koiran kanssa. Yhteiselomme on sujunut hyvin :)

 

©2020 Jokituvan asukkaat | - suntuubi.com